Geld verdienen met je autobatterij

Wind- en zonne-energie zijn fantastisch voor het milieu, maar zorgen wel voor een paar problemen. In de zomer is de productie door de zon flink groter dan in de winter en wordt er meer geproduceerd dan er gebruikt wordt. In de winter is er juist een tekort, als de zon minder krachtig schijnt.

Daardoor is er behoefte aan enorme opslagplekken voor stroom. Tesla maakt de Powerwall voor particulieren, maar bouwt ook enorme opslagplekken. Dat kan het zelfs binnen 100 dagen:

Maar moeten we daar echt infrastructuur voor aanleggen? Dat is ook niet fantastisch voor het milieu.

Tennet en Vandebron (fascinerend bedrijf) komen met een test waarbij elektriciteit in auto’s opgeslagen wordt.

Dat vermogen komt van de klant die op afgesproken uren zijn autobatterij ter beschikking stelt voor het balanceren van de markt.

Vind ik een mooi plan. Bedrijven die gebruikers auto’s laten delen halen vaak aan dat een auto 95% van de tijd stil staat. Waarom dan niet die tijd gebruiken om overschotten of tekorten op te vangen? Natuurlijk lost dat het verschil tussen winter en zomer niet op, maar de uitschieters kunnen zo wel opgevangen worden.