Techmeme & The Wirecutter zijn de écht vernieuwende websites

Er zijn twee websites die in mijn ogen écht vernieuwend zijn op het internet. Dan doel ik op de manier waarop ze content overbrengen.

De eerste is The Wirecutter, dat afgelopen jaar werd overgenomen door The New York Times. Het schrijft per productcategorie welk product het beste is. Eerst bekijken en testen ze alle opties, daarna schrijven ze waar je op moet letten bij het kopen en vervolgens raadden ze een product en een alternatief aan.

Op de website staan links naar Amazon en anderen waar je het product kunt kopen. Koop je iets, dan ontvangt The Wirecutter een commissie. Door niet afhankelijk te zijn van advertenties kan de website je de beste opties geven en krijgt het alleen betaald als de bezoeker geholpen is. Wanneer ik besloten heb een nieuwe camera, harde schrijf of whatever te willen kopen, is The Wirecutter mijn eerste bestemming.

De tweede website is Techmeme, dat al 12 jaar bestaat. Over de oprichter schreef Buzzfeed vandaag een artikel. Techmeme linkt naar de beste artikelen over het laatste nieuws in de technologie wereld. Zelf schrijft het geen artikelen

Waar het echt interessant wordt zijn de links onder de artikelen. Dit zijn tweets of blogs van anderen die hierop reageren. Zo ben je razendsnel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen én lees je ook de perspectieven en ideeën van andere. Techmeme is voor mij dagelijkse kost.