Lessen na een week Facebook en Instagram advertenties gebruiken

Ik ben bezig met een nieuw project.

Xiaomikopen.nl loopt lekker, maar het succes voelt te makkelijk. Ik hoef niks te doen om bezoekers te ‘winnen’: ze komen via Google.

Nu ben ik bezig met een fysiek product te lanceren, waarbij de concurrentie op Google hoog is. Daarom ben ik dus op zoek naar andere manieren om bezoekers te vinden, waaronder Facebook advertenties.

Afgelopen week probeerde ik dit een week, en dit is wat ik leerde.

Als eerste had ik teveel vertrouwen in mijn product. Ik moest even met beide voeten terug op aarde komen. Ik dacht dat mijn product wel zou verkopen zodra mensen het zagen. Dat is natuurlijk niet zo.

Er is een bepaalt proces voor mensen kopen, een funnel. Men moet je product een paar keer tegenkomen voor het in hun hoofd zit en ze klaar zijn om te kopen.

Een tweede overschatting zat in de opmaak van de advertentie zelf. Ik dacht dat ik wel kon bedenken waar mijn doelgroep op zou klikken. Not. Nadat ik mijn advertenties aangepast had werden klik-percentages veel hoger.

Let er wel op dat het maken maar ook het aanpassen van een advertentie een flinke klus is. De Facebook advertentie manager is namelijk een draak. Er is geen duidelijke start-pagina en termen zijn behoorlijk vaag wat het vinden van de juiste statistieken moeilijker maakt.

Hierdoor is het verleidelijk om een bestaand bericht te promoten voor een vaste prijs. Facebook stelt dit overal voor. Scheelt veel tijd, maar er zijn dan weinig instellingen aanpasbaar wat de effectiviteit niet ten goede komt.

Instagram was ook onderdeel van mijn campagne. Facebook plaatst advertenties namelijk standaard op Facebook én Instagram. Het kan komen door mijn doelgroep, maar meer dan 90% van de plaatsingen van de advertentie was op Instagram.

Het lijkt er dus op dat er nog maar weinig vraag is naar adverteren op Instagram. Wellicht een leuk weetje, aangezien prijzen ook lager zullen liggen.

Als laatste was de interactie met de advertentie de laatste uren voor het einde van de campagne een stuk hoger. Toeval, of wil Facebook je even lekker maken om ervoor te zorgen dat je je campagne verlengt?