Vanaf vandaag ben ik eigenaar & social media strateeg bij rpblc

Twee jaar geleden had volkie.nl als titel ‘sommige mensen gooien krantjes, ik blog’. En inderdaad, ik verdiende mijn geld met bloggen. Fast forward en er kwamen ontzettend leuke kansen voorbij. De kinderombudsman, TEDxYouth, *bliep, en zo kan ik nog even doorgaan. Maar vanaf vandaag is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Vanaf vandaag ben ik eigenaar & social media strateeg bij rpblc!

rpblc

De website is online en te vinden op rpblcsocial.nl

Wat doet rpblc?

Rpblc (republic zonder klinkers) helpt bedrijven zoals restaurants en winkels met social media. Afgelopen tijd heb ik veel tijd geinvesteerd in het lezen van ebooks en blogs over social media. Ik behaalde zelfs mijn ‘Inbound Marketing Certification’. Hoe meer ik las en me verdiepte , hoe meer ik tot de conclusie kwam dat restaurants, hotels, winkels enzovoort kansen laten liggen.

Inbound Marketing Certification

En hoe werkt dat dan?

Social media is persoonlijk. Daarom geloof ik niet in het uit handen nemen van social media, maar meer in coaching. Vandaar dat rpblc werkt met maandelijkse meetings. In de eerste meeting wordt het bedrijf, de filosofie etcetera besproken, waarna een social media strategie gemaakt wordt. Elke meeting kijken het bedrijf en ik aan de hand van die strategie hoe het die maand gegaan is, wat er beter kan en of het wellicht tijd is voor iets nieuws. Zo blijft het bedrijf -dat het meeste kennis over zichzelf en klanten heeft- aan het roer staan en profiteren ze toch van extra kennis over social media.

Op de hoogte blijven? Volg rpblc op twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *