Wordt Google innovatiever dan Apple?

Lange tijd was Apple mijn favoriet. Over alles was nagedacht, leek het wel. De icoontjes in de mail app bijvoorbeeld, of het iPad keyboard dat rekening houdt met misdrukken. Maar de laatste tijd zie je steeds minder van dit soort ‘little big details’ in Apples producten. Zonde, want dit maakte Apple altijd al zo goed. Nog opvallender: de laatste tijd is Google er erg goed in geworden.

Google Maps one hand zoom

Zo kun je bijvoorbeeld in de Google Maps app voor iOS makkelijk met één vinger inzoomen. Handig als je je iPhone het liefst met een hand bedient. Dit doe je door 2 keer op het scherm te tappen, maar de laatste keer niet los te laten maar je vinger omhoog of omlaag te bewegen.

Een ander detail zit in Google Chrome voor iOS. Als je meer dan 99 tabbladen open hebt staan, verandert het getal in een smilie.

Erg?

Is dit dan erg? Het zou natuurlijk kunnen dat de kleine details van Apple gewoon niet meer opvallen omdat ze zo goed zijn, of Apple verliest echt focus op kwaliteit. Sinds de dood van Steve Jobs zijn er al mensen die verkondigen dat Apple’s succes steeds minder wordt. Daar geloof ik niet in, maar het is wel opvallend.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *